HOME ACTIVITEITEN ROUTE CONTACT

ROUTEBESCHRIJVING

 


Het Bezoekerscentrum Sonsbeek en de Witte Watermolen vindt U aan de Zijpendaalseweg 24a, 6814 CL te Arnhem.

Ingang van de Steile Tuin is naast Sonsbeek Paviljoen Chinees Restaurant) Zijpendaalseweg 32

Het is het best te bereiken met het openbaar vervoer.
Parkeren is zeer beperkt mogelijk aan de Zijpendaalseweg. Let op betaald parkeren


Trein: Bezoekerscentrum Sonsbeek ligt 5 minuten lopen van het Centraal Station (uitgang Sonsbeekzijde). Langs het spoor de Amsterdamseweg af lopen richting Zypsepoort en daar linksaf via de Zypendaalseweg, langs de rand van het park, naar de Witte Watermolen.

Bus: Vanaf het Centraal Station (uitgang Centrum) Lijn 2 richting Hoogkamp of Schaarsbergen, uitstappen bij de eerste halte op de Zypendaalseweg

Auto: A12 Utrecht-Oberhausen, afslag Arnhem-Noord, via de Apeldoornseweg voorbij de hoofdingang van het park rechtsaf de Sonsbeekweg op en bij de stoplichten rechtsaf de Zypendaalseweg op.

Of vanaf de A325 Nijmegen Arnhem, via de John Frostbrug, de Eusebiusbuitensingel, de Jansbuitensingel, bij het Willemsplein rechtsaf onder de Zypsepoort door de Zypendaalseweg op.Routebeschrijving naar Stadsvilla Sonsbeek (Witte Villa of Huis Sonsbeek).
Vanaf de A12 neemt u de afslag 26, Arnhem-Noord. U volgt Arnhem en u komt vanzelf op de Apeldoornseweg. De ingang van het park is aan de Apeldoornseweg, tussen de snackbar Sonsbeekkiosk en de stoplichten voor voetgangersoversteekplaats.

Vanaf Nijmegen en centrum volgt u Apeldoorn, dat u op de Apeldoornseweg brengt.

Het adres van de Stadsvilla Sonsbeek is Tellegenlaan 3, 6814 BT Arnhem.

De ingang is tegenover de hoek van Apeldoornseweg Sint Peterlaan

let op!
TomTom stuurt u soms naar het foute adres: de Zijpendaalseweg en de Chinees Sonsbeek paviljoen. Voer dan Apeldoornseweg 75 in.

Parkeren:
Parkeren in de omgeving is moeilijk. Buiten kantooruren mag u gebruik maken van het parkeerterrein van het kantoor Hekkelman Advocaten, het oude Heidemij gebouw, aan de overzijde van de weg

Trein
Vanaf Arnhem CS is het ongeveer tien minuten lopen naar Villa Sonsbeek. U neemt in het station de uitgang Sonsbeekzijde. U gaat linksaf en daarna rechtsaf de Pels Rijckenstraat in. Beneden steekt u over, u gaat het park in en loopt naar boven naar Villa Sonsbeek.

Er stoppen meerdere bussen op de Apeldoornseweg, halte Sonsbeekpark

 

Share |

copyright 2006 -   Paul Wijtvliet