HOME ACTIVITEITEN ROUTE CONTACT

SPIEGELTENT

 

SPIEGELTENT
donderdag 17 t/m zondag 27 aug

In 1982 stond het eerste Spiegeltentfestival op het oude Stokvishalterrein. Daarna achter Musis. In 1992 nam Paul Wijtvliet het stokje over. De eerste SonsbeekTheaterAvenue met de Spiegeltent was tijdens het 100-jarig bestaan van het Sonsbeekpark in 1999. De Spiegeltent komt nog één keer in zijn volle glorie terug met de Salon Perdu. Tijdens de SonsbeekTheaterAvenue, van 17 t/m 27 augustus, zijn er optredens van o.a. Enge Buren, Pieter Post en bekende Oerol-artiesten, plus de fameuze Arnhem-avond. In het tweede weekend een speciaal programma met klassieke muziek, dans, jazz en cabaret. Elke avond sluit af met swingende muziek om op te dansen.
Sonsbeekpark op het Basketbalveld naast Palatijn.


Programma spiegeltent
donderdag 17 aug.
18.00 uur - opening gratis
20.00 uur - Pieter Post - € 10
21.30 uur - Pieter Post - € 10
23.00 uur - Golden Oldies Disco
vrijdag 18 aug.
17.00 uur - Avenue-aperitief gratis
20.00 uur - Enge Buren - € 10
22.00 uur - De Grote Drie - € 10
23.00 uur - Golden Oldies Disco
zaterdag 19 aug.
17.00 uur - Avenue-aperitief - vrij entree
20.00 uur - Enge Buren - € 10
22.00 uur - De Grote Drie - € 10
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
zondag 20 aug.
14.00 uur - verrassingsprogramma gratis
20.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
dinsdag 22 aug.
20.00 uur - Introdans, Toontje Lager - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
woensdag 23 aug.
14.00 en 15.30 uur - workshop Introdans gratis
20.00 uur - Introdans, Broken Brass Ensemble - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
donderdag 24 aug.
20.00 uur - Introdans, Sven Ratzke - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
vrijdag 25 aug.
17.00 uur - Arnhems Nieuwscafé gratis
20.00 uur - Introdans, HGO Brass - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
zaterdag 26 aug.
16.00 uur - Tango Flor de Fango gratis
20.00 uur - Arnhem Avond met Top 2000 - € 7 / 9*
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
zondag 27 aug.
12.00 uur - Thompson Bigband gratis
14.00 uur - Hopla! Lindy Hop dansen gratis
19.00 uur - Patski’s Bday Show! *


donderdag 17 aug 20.00, 21.30 u.
Pieter Post
Als Mr. Jones reisde hij met zijn ‘Fred the amazing stunt pig’ al 25 jaar door Europe, USA, Mexico, Korea, Japan, New Zealand, Australia. Op Oerol maakte hij de geweldigste streetperformermances met vele internationale artiesten. Voor het Spiegeltentfestival weet hij iets bijzonders uit zijn doos te toveren. Wat dat is, blijft een verrassing

vrijdag 18 en zaterdag 19 aug 20.00 u.
Enge Buren
‘RUK!’
Ook hun 6de theatershow is weer een muzikale rollercoaster. Enge Buren rocken als vanouds. Op anarchistische wijze weven ze acts, sketches en muzikale stijlen door elkaar tot een zinderende show. Het publiek wordt meegezogen. Even weggerukt uit het gestructureerde leven waar alles aan elkaar hangt van regels. Gewoon het verstand op nul en meegaan in die muzikale rollercoaster vol humor, energie en schwung. Verrukkelijk!
De drie muzikanten spelen merendeel nummers uit hun laatste theatershow “RUK!”, aangevuld met ‘gouwe ouwe’. In “RUK!” gaat het met name over de muzikale voorliefde van vrouwen. Is die anders dan die van mannen? Bestaat er zoiets als ‘vrouwen’ en/of ‘mannen muziek’?
Jazeker, maar....... is het zo dat ze geen ruk van elkaars muziek begrijpen?
Waarom raakt zij meer verrukt door de harmonie en romantiek, waar hij meer neigt naar bonkende ritmes en vocaal geweld? Of is deze stelling slechts gebaseerd op een generaliserend vooroordeel en zijn Enge Buren totaal van de pot gerukt?!

vrijdag 18 en zaterdag 19 aug 22.00 u.
De Grote Drie
Reijn en Goed - Margriet Bolding - meiden van Los
Wij presenteren: Cabaret van de hoogste plank (en een krukje om erbij te kunnen). We zijn een beetje dirty maar ook REIJN en GOED. Ben jij klaar voor de BOLDING en de beautiful? Hou je vast, want we gaan helemaal LOS!
Je hoort het al: in de spiegel-tent moet je zijn voor een uur hilariteit, waarbij je niet 1, niet 2, maar 3 top acts voorgeschoteld krijgt: Reijn en Goed, winnaressen van het Leidsch Cabaretfestival in de tijd van Willem IV, Margriet Bolding, fina- list en runner up van het Amsterdams Kleinkunst Festival (pas op, ze is ook psychologe!) en LOS, al sinds de oertijd Arnhems lek- kerste exportproduct.


INTRODANS
Vier dansen
22, 23, 24 en 25 aug. 20.00 u.voorprogramma
Dansgezelschap Introdans uit Arnhem is (inter-)nationaal vermaard met eigentijds en creatief ballet waar het dansplezier vanaf spat.
Tijdens het Spiegeltentfestival geeft Introdans een uniek voorprogramma met vier choreografieën. ‘Het Debat’ (choreografie Ton Wiggers) is een vraag-antwoordspel tussen dansers en muziek. En drie werken van Robert Batt-le: het zwoele jazzy ‘Ella’, het energieke ‘Takademe’ en een hilarische powerstuk ‘Three’.

Workshop Oud en jong danst in de Spiegeltent
woensdagmiddag 23 aug. 14.00 en 15.30 u.
Wat is er leuker dan samen met je vader, je oma, de oppas of verzorger te dansen en plezier te hebben? Omdat je nooit te oud bent om te dansen geeft Introdans een leuke actieve workshop voor verschillende generaties. Oud en jong gaan samen aan de slag onder leiding van dansdocenten van Introdans. Een danservaring die naar meer zal smaken en waar je nog lang van nageniet. Deelname gratis, maximaal 10 koppels (oudere en jongere, van 6 tot 96 jaar), danservaring of speciale kleding niet nodig. Gaarne vooraf aanmelden.


dinsdag 22 aug. 20.00 u.
Toontje Lager met Erik Mesie
Een van de populairste Nederlandstalige bands van begin jaren tachtig, staat na meer dan dertig jaar in een vernieuwde samenstelling aangevoerd door zanger Erik Mesie weer op het podium. Onder de bezielende leiding van Erik kun je genieten van hits als ‘Net als in de Film’, ‘Zoveel te doen’ en natuurlijk ‘Stiekem gedanst’. Maar ook het minder bekende repertoire komt ruimschoots aan bod zoals ‘Vroeg of laat’, ‘Lente in Twente’, ‘In gedachten’ en ‘Het doet pijn’. En wat te denken van het gevoelige ‘Zonder jou’ de solohit van Mesie uit 1986. Een onvergetelijke avond vol (jeugd)sentiment voor iedereen die toen jong was. Maar zeker ook voor jonge mensen van nu, die verder willen kijken dan de hedendaagse muziek. Kom genieten van de muziek en de ver- halen achter de liedjes die Erik met zijn innemende persoonlijk- heid op humoristische wijze in zijn aankondigingen verwerkt.
woensdag 23 aug 20.00 u.
Broken Brass Ensemble
Een compleet nieuwe kijk op brass music. Broken Brass Ensemble mixt de New Orleans-sound met hiphop, funk en soul. Vele zalen en festivals in heel Europa zetten ze al op z’n kop. Net weer een nieuw album uitgebracht:
‘Astonishing Tales from the Brass Dimension’. Laat je in de Spiegel-tent omver blazen door de aanstekelijke en onweerstaanbare mu-ziek van dit 8-koppige brass-monster.

donderdag 24 aug. 20.00 u
Sven Ratzke
‘Homme Fatale’
Een gloednieuwe show in een speciala spiegeltent versie.
Sven Ratzke is een ongrijpbaar fenomeen. Hij kan schieten van licht entertainment naar burlesk cabaret, van theatraal dramatisch terug naar intieme ontroering. Altijd zeer muzikaal en simpelweg onweerstaanbaar. Waar anders dan in onze authentieke Spiegeltent valt het allemaal logisch op zijn plek? Komt dat zien en laat u verrassen!
vrijdag 25 aug. 17.00 u.
Arnhems Nieuwscafé
Het actuele nieuws gepresenteerd door Bob Roelofs in samenwerking met Arnhem-Direct en IkHouVanArnhem. Met enkele prominente organisatoren wordt gesproken over het evenementenbeleid in Arnhem. Komen de kleine evenementen in de verdrukking door de grote, massale publiekstrekkers?
vrijdag 25 aug. 20.00 u.
HGO Brass
Zeven koperblazers van het Gelders Orkest treden buiten de klassieke comfortzone van het symfonieorkest. Anders dan de decibellen en volheid van een ondersteunende kopersectie, vormen ze in de Spiegeltent een hecht ensemble met de intieme sfeer van een kamerorkest. Met drie trompetten, twee trombones, een bastrombone en tuba. Oude en nieuwe muziek in fijntjes uitgebalanceerd samenspel. Echt iets bijzonders!
Tonnie Kievits, Bob Koertshuis en Jacq Sanders (trompet) Jilt Jansma en Christian Ansink (trombone) Dick Bolt (bastrombone) en Arjan Stroop (tuba)

zaterdag 26 aug.
15.00 u.
Tango Flor de Fango
In kader van het Summerdaze Tango festival nodigt El Corte u uit te komen tango dansen op de mooie ronde eikenhouten dansvloer van de spiegeltent.
20.00 u.
Arnhemse Avond in Top 2000 sfeer
Een herbeleving van de nostalgische sfeer van de Arnhem Avond. Het is een mengeling van bekende en onbekende Arnhemmers en gezellig swingen. Nu in een hedendaagse Top 2000-stijl gepresenteerd door Emiel Hartkamp en Bob Roelofs. De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, het beroemdste Amsterdams straatorkest, komt tussendoor de boel op stelten zetten. En er speelt een live Top 2000 band.
zondag 27 aug. 12.00 u.
Thompson Bridge Band
De Thompson Bridge Band uit Grave is genoemd naar de Thompson brug over de Maas bij Grave. In 1944 leidde de Amerikaanse luite- nant Thompson de verovering van de brug bij Grave. Voor de band staat de brug symbool voor Verbinden. Ze spelen de evergreens van de bigbandmuziek zoals ‘In the Mood’, en swingende Latin nummers zoals ‘Oye Como Va’ van Carlos Santana. Ook popnummers, zoals ‘A night like this’ en ‘Liquid lunch’ van Caro Emerald en ‘River deep mountain high’ worden met veel enthousiasme en plezier uitgevoerd. En er kan Lindy Hop gedanst worden.
NB. Dit oorspronkelijke vlotconcert is verplaatst
naar de Spiegeltent.
zondag 27 aug. 14.00 u.
Hopla! Lindy Hop dansen
met de DJ dB en Didier Mais Non. In de 30er, 40er en begin 50er jaren is jazz en blues in al zijn variaties in Harlem New York dé muziek waarop gedanst en geswingd wordt in clubs zoals Savoy Ballroom, Cotton Club en Apollo Theatre met Big Bands. Dat heet nu Lindy Hop, een bruisende swing met voortdurend nieuwe variaties. Je hoeft niet te kunnen “Lindy Hoppen” om toch compleet uit je dak te swingen.
zondag 27 aug. 19.00 u.
Patski’s Bday Show!
De 8Bahn resident is vandaag jarig en nodigt iedereen te komen dansen in de Spiegeltent. Patski speelt 4 uur lang met andere top-acts. Wie dat zijn blijft geheim.


de spiegeltent
Een spiegeltent is een ronde kiosktent met een bijzondere façade. Deze geeft toegang tot een danssalon met een houten dansvloer, omringd door intieme nisjes waar men kan zitten. De prachtige geslepen art-deco spiegelpanelen in de nisjes en spiegelpilaren rond de dansvloer geven de tent zijn naam. De romantische sfeer ontstaat verder door het rode pluche, de gekleurde glas-in-lood ramen en de indrukwekkende stoffen ‘hemel’ met zijn kroonluchter. Naast de ingang is een bar, waar men een goed biertje tapt. Alle originele spiegeltenten komen uit België. Rond 1900 trokken honderden spiegeltenten rond, toen nog met paard en wagen, tussen jaarmarkten en kermissen.
In de jaren 80 streek in Arnhem de spiegeltent jaarlijks neer op de plek van de Stokvishal en bij de Kunst- academie. 25 jaar geleden nam Paul Wijtvliet de organisatie ervan over. Tot 1998 stond de spiegeltent achter Musis Sacrum. Vanaf 1999, met de eerste SonsbeekTheaterAvenue, kwam er voor het eerst een spiegeltent naar het Sonsbeekpark. Daarna, tot 2010, stond de tent in Malburgen, een enkele keer bij Musis en nog enkele keren op de SonsbeekTheaterAvenue. En nu in 2017 dus nóg een keer! Voor het laatst…...?

Elke avond na het hoofdprogramma GOLDEN OLDIES DISCO PARTY
Omdat ze het niet kunnen laten, gaan ze een paar keer per maand zelf op pad om met tip-top geluid, mooi functioneel licht en een hoop golden oldies van o.a. Tina Turner, Meat Loaf, Blues Brothers, Boney M, Grease, Long Tall Ernie & The Shakers, Saturday Night Fever, The Trammps, Kool & The Gang, Status Quo, The Rolling Stones, The Beatles. Heeft u een wel heel speciaal "eigen" liedje? Laat dat dan vooraf even weten, dan nemen ze die gegarandeerd mee!

elke dag restaurant
Bliksem Vers
Tijdens de SonsbeekTheaterAvenue kan het publiek mee-eten in het artiestencafé.
Tussen 16.00 en 20.00 uur elke dag een andere maaltijd voor 5 bonnen.
In de week er na, tijdens het Spiegeltentfestival, is de spiegeltent als restaurant Bliksem Vers open van 16.00 tot 19.00 uur. Maak uw keus uit het aanbod van Bliksem Vers. Online bestellen kan dan ook.
www.bliksemvers.nl. (niet op donderdag)

locatie: De Spiegeltent Salon Perdu staat op het basketbalveld in het Sonsbeekpark nabij de StadsVilla, ingang Apeldoornseweg 73.

Spiegeltenten worden gebouwd door de Firma Van Rosmalen uit Vuren. www.spiegeltent.nl

donderdag 17 aug.
18.00 uur - opening gratis
20.00 uur - Pieter Post - € 10
21.30 uur - Pieter Post - € 10
23.00 uur - Golden Oldies Disco
vrijdag 18 aug.
17.00 uur - Avenue-aperitief gratis
20.00 uur - Enge Buren - € 10
22.00 uur - De Grote Drie - € 10
23.00 uur - Golden Oldies Disco
zaterdag 19 aug.
17.00 uur - Avenue-aperitief - vrij entree
20.00 uur - Enge Buren - € 10
22.00 uur - De Grote Drie - € 10
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
zondag 20 aug.
14.00 uur - verrassingsprogramma gratis
20.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
dinsdag 22 aug.
20.00 uur - Introdans, Toontje Lager - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
woensdag 23 aug.
14.00 en 15.30 uur - workshop Introdans gratis
20.00 uur - Introdans, Broken Brass Ensemble - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
donderdag 24 aug.
20.00 uur - Introdans, Sven Ratzke - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
vrijdag 25 aug.
17.00 uur - Arnhems Nieuwscafé gratis
20.00 uur - Introdans, HGO Brass - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
zaterdag 26 aug.
16.00 uur - Tango Flor de Fango gratis
20.00 uur - Arnhem Avond met Top 2000 - € 7 / 9*
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis
zondag 27 aug.
12.00 uur - Thompson Bigband gratis
14.00 uur - Hopla! Lindy Hop dansen gratis
19.00 uur - Patski’s Bday Show! *


organisatie: Buro Paul Wijtvliet
voorkoop: www.wijtvliet.nl www.sonsbeekfestival.nl
www.sonsbeektheateravenue.nl
kassa aan de SpiegeltentBestel je tickets! 

Share |

copyright 2006 - 2017  Paul Wijtvliet

Info