HOME ACTIVITEITEN ROUTE CONTACT

SONSBEEK VLOTCONCERTEN

 

Sonsbeek Vlotconcerten 2017
‘s Zondags klinkt er van 12.00 tot 14.00 uur muziek over de vijver door het Sonsbeekpark. De ene keer spelen traditionele bigbands swingende deuntjes. Een andere keer is het de Egerländer band met Tirolermuziek. Of het zijn jonge muzikanten van de JazzKids en de PuBi’s met moderne swingende popnummers. Regen is goed voor ons park, maar niet tijdens een concert. Daarom gaan deze openluchtconcerten vrijwel altijd door, zo is de ervaring.

25 mei Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers
28 mei Politie Bigband
5 juni Jeugdjazzorkest De PuBi’s en Bigband Stedelijk Gymnasium Nijmegen
11 juni Orkest Tegenwind
18 juni Louis Swing Orchestra
25 juni Bubbles and Boa’s en Harmonieorkest St. Caecilia
2 juli JazzKids en Klarendal Jazzorkest
9 juli Original Liemers Musikanten
16 juli Muziekvereniging Heijenoord
27 aug Thompson Bridge Band
3 sept AMC big band
10 sept Big Bounce Band

Op het vlot in de Grote Vijver van het Sonsbeekpark,
voor Brasserie de Boerderij, Parkweg 2, 6812 BT Arnhem
van 12.00 tot 14.00 uur
gratis toegang

donderdag 25 mei
Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers opent de jaarlijkse Sonsbeekvlotconcerten. Dit 21 man tellende koper-ensemble maakt deel uit van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, maar treedt vandaag zelfstandig op. Hiermee wordt een oude traditie voortgezet, want ook in vroeger jaren verzorgde de Koninklijke Militaire Kapel concerten op drijvende pontons in de Grote Vijver van het Sonsbeekpark.

zondag 28 mei
Politie BigBand Oost-Nederland

Politie Nederland Eenheid Oost staat middenin de samenleving en zoekt het contact met het publiek. Ook op een ontspannen manier, zoals vandaag door de Politie Big Band. Want muziek bindt mensen. Naast hun dagelijkse politiewerk maken deze muzikanten voor hun plezier deze swingende muziek, van Glenn Miller en Count Basie, maar ook ballads, bossa’s, latin- en stevige rocknummers. Met een BigBand is veel mogelijk. Bandleider is Guus Tangelder.

maandag 5 juni
Jeugdjazzorkest De PuBi’s en Bigband Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Jeugdjazzorkest De PuBi’s uit Arnhem pakte de hoogste prijs op het prestigieuze prinses Christina Jazzconcours 2016 in het Amsterdamse Bimhuis. De prinses overhandigde de prijs persoonlijk. Ook ontvingen de PuBi’s daar de Publieksprijs. De 15-jarige saxofonist Tadjiro Velzel kreeg met zijn ensemble een 1ste prijs. Zangeres Florieke de Geus ontving de aanmoedigingsprijs.
In de Bigband van het Nijmeegse Stedelijk Gymnasium zijn de strijkers, blazers, ritmesectie en zangers leerlingen uit alle klassen. Over enkele weken staan ze tijdens Orkestival op het grote podium van het Amsterdamse Concertgebouw. De SGN-Bigband heeft een zeer gevarieerd repertoire uiteenlopend van Norah Jones, Joe Cocker tot de Kronenburgerpark Shuffle, gecomponeerd in opdracht van de oudercommissie! Ze waren meer malen te gast op de World Music Meeting.

zondag 11 juni
Orkest Tegenwind

Verrassen en bewegen: Tegenwind is een twintigkoppig orkest dat avontuurlijke blaasmuziek speelt. Op straat, in de kroeg, bij de opening van een congres, op een feest of partij… Het meest te horen in Utrecht en omgeving maar ook in de rest van het land en soms (ver) daarbuiten.
Energie en emotie… Daar is het dit orkest vooral om te doen.Tegenwind maakt hartverwarmende blaasmuziek op aanstekelijke ritmes. Een band die met veel plezier speelt en die de toeschouwers ontroert, verrast en in beweging brengt.
Uit alle windrichtingen: Het repertoire bestaat uit een kleurrijke mix van nummers. Een uitbundig, bijna circusachtig stuk wordt afgewisseld met een ingetogen pareltje of een onweerstaanbaar dansnummer. Naast avontuurlijke composities van eigen bodem spelen we graag muziek uit de hele wereld, van Balkan Beats via Zuid-Afrikaanse Muziek tot Latin.zondag 18 juni
Louis Swing Orchestra

Louis Swing Orchestra brengt samen met vocalisten een swingend muziekprogramma om op te dansen, naar te luisteren of bij weg te dromen. Geniet van een repertoire uit de 20’er tot en met de 50’er jaren, uitgevoerd door een bezetting van strijkers, blazers en een ritmesectie. Het orkest speelt o.a. Amerikaanse swing, Franse chansons en Nederlandse en Duitse amusementsmuziek, veelal gearrangeerd door orkestleider Sebastian Ohm. Het orkest dompelt het park in een sfeer van nostalgie

zondag 25 juni
Bubbles and Boa’s met harmonieorkest St. Caecilia
“ Sound of Liberty!”

U hoort muziek die verband heeft met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Een uiterst gevarieerd programma met o.a. filmmuziek uit “Soldaat van Oranje” en “Schindler`s List” en een aantal klassiekers zoals “We’ll meet again”. Ook brengt Harmonieorkest St. Caecilia uit Doornenburg een compilatie van nummers uit de populaire musical “Soldaat van Oranje” ten gehore.
Het damestrio “Bubbles & Boa’s” uit Arnhem zingt het vocale gedeelte met o.a. een Star Sister act.

zondag 2 juli
De JazzKids en het Klarendal JazzOrkest

De JazzKids is het jongste Jazzorkest van Arnhem. Talenten in de leeftijd van 10-15 jaar spelen en improviseren de sterren van de hemel. Ondanks de jonge leeftijd spelen ze lastige composities van Thelonious Monk, Sonny Rollins en Herbie Hancock. Ook de presentatie doen de kids op geheel eigen wijze.
Het Klarendal Jazzorkest is niet meer weg te denken uit de Arnhemse culturele samenleving. Ambitieus waagt dit orkest zich aan uitdagende composities die niet vaak op jazzpodia te horen zijn.

zondag 9 juli
Original Liemers Musikanten

Egerländer Kapel de ‘Original Liemers Musikanten’, uit Liemers, Zevenaar e.o. staat onder leiding van Anton Wubbels. Besmet door de Egerländer-stijl laat hun repertoire een gevarieerd programma horen van marsen, polka’s en walzen van dirigenten en componisten zoals Ernst Mosch, Jörg Bolin en Alexander Pfluger. Hun de muziek klinkt als een dynamisch vraag en antwoordspel tussen de secties van flugelhorn, tenorhorn, bariton, trombone, bas, dwarsfluit, klarinetten en slagwerk.

zondag 16 juli
Muziekvereniging Heijenoord
1e Internationale Muziekfestival Arnhem

In het weekend van 14, 15 en 16 juli 2017 vinden in Arnhem concerten plaats met twee buitenlandse en Arnhemse orkesten. Vrijdagavond 14 juli brengen Muziekvereniging Heijenoord, BT Orchester uit Bad Bramstedt (Duitsland) en Musikkorps Sæby (Denemarken) vanaf 19.45 uur een gevarieerd programma bij het terras achter de Stadsvilla. Op zaterdag is het concert op het Jansplein. En op zondag 16 juli 12.00 uur spelen Muziekvereniging Heijenoord en BT Orchester op het vlot.

zondag 27augustus
Thompson Bridge Band

De naam van de bigband Thompson Bridge Band uit Grave verwijst naar de Thompson brug over de Maas bij Grave. De Amerikaanse luitenant Thompson leidde in 1944 de verovering van de brug bij Grave. Voor de band staat de brug symbool voor Verbinden.
Ze spelen de evergreens van de bigbandmuziek zoals ‘In the Mood’, en swingende Latin nummers zoals ‘Oye Como Va’ van Carlos Santana. Ook popnummers, zoals ‘A night like this’ en ‘Liquid lunch’ van Caro Emerald en ‘River deep mountain high’ worden met veel enthousiasme en plezier uitgevoerd. Laat u verrassen wat er nog meer gespeeld gaat worden.

zondag 3 september
AMC big band

Een ziekenhuis met een eigen bigband is uniek in Nederland. De muzikale dokters van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam bezorgen het Sonsbeekpubliek een jazz-injectie. Al ruim twintig jaar spelen AMC-medici en medewerkers in de band, een initiatief van Janto Surachno. Deze nierspecialist is ook een uitstekend percussionist. Tegenwoordig staat de band onder leiding van trompettist Diederik Ruisch, vaste zangeres is Shireen Poelstra. De stijl is gevarieerd: rustige jaren vijftig nummers, stevige funk, dansbaar, jazzy en latin.

zondag 10 september
Big Bounce Band

Deze bekende band bestaat dit jaar 35 jaar. Een tijd met talloze optredens tijdens feesten, bruiloften, jazzfestivals, Big Band-concoursen, braderieën, voor Omroep Gelderland en Radio Ideaal en in het Sonsbeekpark. Het repertoire is breed, met: swing, zoals van Count Basie, en verder Latin, Blues en Funk. Pop met nummers van Stevie Wonder, Björk, Joe Cocker. Zangeres Nicole zorgt voor een prettige afwisseling met de instrumentale nummers. De band heeft een hecht bigband-geluid waaruit zich regelmatig een solist losmaakt om zijn verhaal te vertellen.


Vlotconcerten 2016
donderdag 5 mei
....Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers,
zondag 8 mei ....Bigband Ravenstein,
maandag 16 mei ....AMC Big Band,
zondag 22 mei .... Popkoor o|two|six ,
zondag 29 mei .... Egerländer Kapel Ede ,
zondag 5 juni .... Young Gelders Talent Orkesten De PuBi’s en Stedelijk Gymnasium Nijmegen,
zondag 12 juni .... Arnhem Muziekdag,
zondag 19 juni ... HAN Bigband,
zondag 26 juni ... De JazzKids meeting Klarendal JazzOrkest
zondag 3 juli .... Vesters Walder Muzikanten Zevenaar,
zondag 10 juli .... Egerländer Orkest De Leemkuulers,
zondag 28 augustus .... Bigband Apeldoorn
zondag 4 september .... Beezzzty Big Band Dieren,Vlotconcerten 2015
Donderdag 14 mei . .The Young Jazzmessengers Nijmegen , Tadjiro Velzel en Friends
. . . . . . . . . . .Jeugdjazzorkest, De PuBi’s met gastsolist Thijs van Leer
Zondag 17 mei . . . . Zeemanskoor Schip Ahoy
Maandag 25 mei . . Jalafusi Big Band
Zondag 31 mei . . . . Bigband Ravenstein
Zondag 7 juni . . . . . Bull Town Big Band
Zondag 14 juni . . . . JazzKids en BigBand Sound of Science
Zondag 21 juni . . . . HAN bigband
Zondag 28 juni . . . . Original Liemers Musikanten
Zondag 5 juli . . . . . . Phat Cool Big Band
Zondag 12 juli . . . . . Het Klarendal Jazzorkest
Zondag 23 aug. . . . Bigband Bemmel
Zondag 30 aug. . . . Big Band Veenendaal
Zondag 6 sept. . . . . Free Time Music
2014

donderdag 29 mei 2014 12 - 14 uur .vlot - Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers
zondag 1 juni 2014 . . .12 - 14 uur.... vlot - Kladderadatsch
maandag 9 juni 2014. . .12 - 14 uur. . .vlot - Louis Swing Orchestra (2de Pinksterdag)
zondag 15 juni 2014. . .12 - 14 uur . . vlot - Arnhem Muziekdag *
zondag 22 juni 2014 . . 12 - 14 uur. vlot - AMC Big Band
zondag 29 juni 2014 . . 12 - 14 uur . vlot - Jazzkids , Klarendal JazzOrkest
zondag 6 juli 2014 . . 12 - 14 uur . vlot - Big Band Apeldoorn
zondag 13 juli 2014 . . 12 - 14 uur . vlot - Limehouse Seven
zondag 27 juli 2014 . . 12 - 14 uur . Steile Tuin - Festival waterdruppels *
zondag 24 augustus 2014 . 12 - 14 uur . vlot - Liemers muzikanten
zondag 31 augustus 2014 . 12 - 14 uur . vlot - Big Band Veenendaal
zondag 7 september 2014 . 12 - 14 uur . Villa Sonsbeek - Big Band HAN
zondag 14 september 2014 . 12 - 14 uur . vlot - Die Orginal Maastaler * Bierfest Boerderij

Locatie: Sonsbeekpark op het vlot in de Grote Vijver
nabij Brasserie de Boerderij, Parkweg 2, Arnhem

 

Share |

copyright 2006 - 2014  Paul Wijtvliet

Info
 2017-08-01

vlotconcert op 14 mei 2015 2015-01-01

zeemanskoor Schip Ahoy, 19 mei 2015 2015-01-01

 2014-08-01

JazzKids 2014-06-29

gestolen aanhanger 1996-09-01

Louis Swing Orchestra  1950-01-01

 1950-01-01